Veckan avslutades med fredagsfika och några av eleverna bad om recepten. En av dem kom på klokheten att jag skulle länka till recepten här, så här kommer länkarna.
I hallongrottorna bytte jag ut vetemjölet till ett glutenfritt alternativ (Jytte mjöl) och då får man anpassa mjölmängden efter instruktioner på förpackningen. Jag använde också laktosfritt smör men det påverkar inte baket eller mängden smör det minsta.
Recept på världens godaste hallongrottor (glutenfritt mjöl eller ej) kommer här: Mamma marias kök - hallongrottor
I havrebollarna använde jag glutenfritt havregryn och laktosfritt smör. Jag hade också i lite mer kaffe och eftersom jag glömt köpa grädde så skvätte jag i lite mjölk i stället (mindre än vad det står i receptet skulle jag tro). Receptet på havrebollar kommer här: Havrebollar
När jag gick inte och skulle titta på havrebollsreceptet (eftersom jag skulle baka till Valborg) så insåg jag att jag länkat till "fel" recept. De är rätt snarlika så jag tror att båda är lika goda. :-)
Här kommer länken till receptet jag använde: Havrebollar
Trevlig helg!
/Camilla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar